Okončana jesenja sjetva u Rogatici

05.11.2013.

Traktor

ZASIJANO PREKO 100 HEKTARA

ROGATICA – Lijepe dane Miholjskog ljeta poljoprivrednici u Rogatici maksinalno su isoristili i posijali planirane površine ozimih usjeva, ali i da što više njiva pripreme za iduću proljećnu sjetvu.

Milan Đerić-Ben, vlasnik doo „Tehnoprom“, u selu Sjeversko, na boričkoj visoravni, posijao je 50 dunuma pšenice i 12 dunuma raži, a za proljećnu sjetvu krompira pripremio je 25 dunuma zemljišta.

Ozren Planojević, vlasnik doo „Agros“ posijao je 300 dunuma ozime pšenice, a intenzivno radi i na pripremi zemljišta za narednu proljećnu sjetvu.

Prema podacima iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u Administrativnoj službi opštine, u optimalnom roku od 5. do 25. oktobra, jesenju sjetvu obavila su i porodična poljoprivredna gazdinstva. Zasijano je 50 hektara pšenice, 10 hektara tritikkala i pet hektara raži.

U poređenju sa prošlom godinom to je za preko 30 posto više nego lani.

Na regresirano dizel gorivo za jesenje radove u opštni imalo pravo 458 gazdinstava, odnosno 87.358 litara. Do početka ovog mjeseca pravo na jeftinije gorivo iskoristilo je 276 gazdinstava, rekoše u opštini.