Sreća nije poslužila odbojkaše Maglića da postanu šampioni Srpske

23.03.2014.

OK Maglić

FOČA – Odbojkaši Maglića nisu uspjeli savladati banjalučki Borac i tako osvojiti šampionsku titulu te obezbijediti ulazak u Premijer ligu BiH, u koju putuje Borac.

Odbojkaši Borca savladali su naše odbojkaše sa 3:1 u setovima, u derbiju 14. kola šampionata Republike Srpske i osvojili prvo mjesto. Borac je sezonu završio sa 38 bodova, dok je Maglić osvojio tri boda manje.

Bio je to derbi za pamćenje. Sjajna odbojka u fantastičnoj atmosferi, prepune dvorane Obilićevo. Nijanse su odlučivale, a na kraju su uspješniji i srećniji bili Banjalučani. Prvi set dobio je Borac 25-15 ali su odmah uzvratili naši odbojkaši i u drugom slavili 25-23. Prava drama viđena je u trećem setu koji je pripao domaćinu 25-23. I u četvrtom setu velika borba iz koje su kao pobjednici izašli Banjalučani i sa 25-20 stigli do titule.

Ova utakmica i cijela sezona pokazale su da odbojka ima perspektivu. Borac će naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH, a Maglić će ponovo pokušati kroz prvenstvo Republike Srpske da se domogne elitnog takmičenja.

Naši odbojkaši odigrali su sjajnu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske ali sreća im se u Banja Luci nije osmjehnula. Maglić je kroz prvenstvo savladao sve protivnike osim Ljubinja u gostima gdje je izgubio 3:2, zbog nepravičnog suđenja. Da je zaista tako bilo potvrđuje i podatak da je čitav sudijski sastav nakon utakmice u Ljubinju suspendovan naredna 4 kola.

Kroz prvenstvo odbojkaši Maglića savladali su i u gostima i na domaćem terenu Majevicu iz Lopara, Crvenu Zvijezdu iz Obudovca, Odbojkaški klub Gradišku iz Gradiške, Tempo iz Ražljeva, Drinu iz Zvornika, te ekipe Ljubinja i Borca prilikom gostovanja u Foči. Bez obzira na ishod sinoćnjeg meča, naši odbojkaši zaslužuju sve pohvale, jer su od kluba koji je bio pred gašenjem, tokom čitavog prvenstva, imali titulu najjačih i najdominantnijih u Prvoj ligi Republike Srpske, i sve do sinoć nikom nisu dali ispred sebe.