Promovisana knjiga “Međunarodno komuniciranje u informacionom društvu”

04.04.2015.

Medjunarodno komuniciranje

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu promovisana je knjiga “Međunarodno komuniciranje u informacionom društvu”, čiji su autori Miroljub Radojković, Branimir Stojković i Aleksandar Vranješ.

Jedan od autora, profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Branimir Stojković rekao je da knjiga pokušava da poveže dva istorijski prilično odvojena segmenta – svijeta medija i komuniciranja.

On je istakao da međunarodno komuniciranje ima veoma dugu istoriju, a odnosi se na komuniciranje između država koje u posljednjem vijeku koriste i medije.

Stojković je ukazao na pojavu globalnog komuniciranja, ali je istakao da se ni u tome države ne snalaze najbolje.

“Često se govori da je internet slobodan medij. To i nije sasvim tačno što mi u knjizi i pokazujemo”, zaključio je Stojković.

Glavni urednik izdavačke kuće “Klio” Zoran Hamović kaže da je riječ o novoj, interesantnoj, svježoj temi koja zaokuplja ne samo nauku, već i profesionalce u oblasti medijskog djelovanja.

“Jedna od prvih žrtava u medijskoj komunikaciji jeste medijski suverenitet. Sve ono na čemu se u proteklom periodu insistiralo, na zaštiti nacionalnih granica, poljuljano je dolaskom interneta i u ovom trenutku poremećena je dominacija nekih od tradicionalnih medija, pa i knjige”, pojašnjava Hamović.

Izdavač knjige “Međunarodno komuniciranje u informacionom društvu” je izdavačka kuća “Klio” i Radio-televizija Srbije.