Napokon i jedna pobjeda Mladosti

29.05.2017.

fk-mladost-vlasenica-1

ROGATICA – Nakon pet, zaslužnih i nezasluženih, uzastopnih poraza među kojima je i onaj u istoriji kluba „rekordan“ od 1:7 od istoimenjaka iz Bogutova Sela, rogatički fudbalski drugoligaš Mladost napokon je okrenula list. U juče odigranom susretu sa fenjerašem Istoka ekipom Vlasenice zabilježila je minimalnu ali zasluženu pobjedu rezultatom 2:1, golovima Bobana Obradovića u 3 i Siniše Tadića u 56 minutu.

I na ovoj utakmici, ko zna po koji put, se pokazalo da Mladost prati hronična neefikasnost. Po stvorenim šansama gosti iz Vlasenice trebali su otići kući sa tucetom golova u svojoj mreži da su Đurović, Boban Obradović, Radović pa čak i rezervista Jevtić realizovali bar pola izglednih šansi. Đurović je 68 minutu čak pogodio i prečku gola gostiju, ali gola nije bilo.

Neiskorišćene šanse dovele su do toga da se pri kraju utakmice, kada je igračima Mladosti ponestalo snage, u nekim momentima strahovalo i za ovu minimalnu pobjedu.

Sve u svemu, tri nova boda pred rekordnim brojem gledalaca dobro su došla u finišu prvenstva. Sa njima je definitivno riješeno pitanje opstanka u Drugoj ligi, a to je i igrača i uprave, koja se dva puta mijenjala, bio i jedini cilj od početka tekućeg prvenstva. Ostalo je da se odigraju još dva kola. Narednog, Mladost ide u goste Veležu iz Nevesinja, a u zadnjem dočekuju komšije iz Višegrada, Drinu HE, starog poznanika i dužnika iz jesenjeg dijela za poraz od 0:1.

fk-mladost-vlasenica-2

MLADOST (Rogatica) 2 (1)
VLASENICA 1 (0)

Strijelci: 1:0 B. Obradović u 3, 1:1 Marković u 47, 2:1 Tadić u 56 minutu.
Stadion: Sportsko-rekreacioni centar u Rogatici.
Gledalaca: 200
Sudija: Danko Butulija (Trebinje) 7
Žuti kartoni: Milovanović, Miličević, Tadić, Đurović (Mladost Rogatica) D. Petrović (Vlasenica)
Igrač utakmice: Siniša Tadić (Mladost Rogatica) 7,5

MLADOST (Rogatica): Jolović 6,5, Milovanović 6,5, D. Sokolović 7, Đurović 7, Radović 6 (od 46 minuta Jevtić 6), Tadić 7,5 (od 85 minuta S. Obradović -), Ujić 7, B. Obradović 7, Miličević 6 (od 74 minuta Nikolić -), J. Rajak 6, Nerić 6,5. Trener: Danko Cerović.

VLASENICA: Reljić 6,5, Milošević 6, Kovačević 6,5, Dubačkić 5.5, Mutavdžić 6 (od 57 minuta Petković 6), Vuksić 6,5 (od 57 minuta M. Petrović 6) D. Petrović 6,5, Borić 7, Janjić 7, Marković 7, Matić 6. Trener: Vladimir Janjić.