Ispraćaj malih maturanata u Rogatici [FOTO]

10.06.2017.

mala-matura-u-rogatici-3

STOTINU PRIZNANjA ZA UČENjE I VANNASTAVE AKTIVNOSTI

ROGATICA – Kraj školovanja za 81 učenika iz tri odjeljenja devetih razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici i proglašavanje najboljih u učenju i vannastavnim aktivnostima na brojnim takmičenjima u okviru škole, opštine, regije i republike, bio je dio sadržaja kojim je u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi obilježen Dan učeničkih postignuća u tekućoj školskoj godini, 9. juna.

mala-matura-u-rogatici-2

Da je godina bila uspješna pokazuje i podatak da je čak 98 učenika kao nagradu dobilo jednu ili više knjiga i drugih priznanja. Među njima je 21 odlučan učenik, dva „vukovca“- Marija Nerić iz 9/1 i Sara Ristić iz 9/2. razreda i učenik generacije Marija Nerić.

Podjela nagrada protekla je uz prigodan kulturno-zabavni program koga su pripremili nastavnici i učenici škole uz podršku Udruženja za očuvanje tradicije „Stara Gora“.

mala-matura-u-rogatici-1

Počelo je pjesmom „Evo zore“ u izvoenju mješovitog hora škole pod stručnim rukovodstvom profesorke Mirjane Alempić-Kušić.

Nakon toga, smjenjivali su se drugi sadržaji među kojim je i recitacija poznate Preverove antiratne pjesme „Barbara“ koju je interpretirala Sara Ninković, voditeljica programa na ovoj manifestaciji i pobjednik na ovogodišnjem takmičenju recitatora škole.

mala-matura-u-rogatici-9

Kroz program su prodefilovali i mladi folkloristi sekcije pri školi, bilo je i mornara i pjevača… Zapaženu numeru dali su i folkloristi „Stare Gore“, bivši i sadašnji osnovci ove škole.

mala-matura-u-rogatici-6

Direktorka škole Snežana Pjevčević uz čestitke uz Dan učeničkog postignuća malim maturantima čestitala je okončanje staze početnog školovanja duge 9 godina i poželjela im dobro zdravlje i puno uspjeha u narednom školovanju, a onim što još ostaju u školi da nastave sa učenjem i vladanjem kojim će se škola ponositi.

mala-matura-u-rogatici-7

Na ovoj manifestaciji najviše spominjano ime je Marija Nerić. S razlogom jer je iza toga došlo priznanje učenika generacije. Ona je nastavak školovanja pokušala u Vojnoj gimnaziji u Beogradu. Želja joj se nije ispunila iz, kako reče, „formalnih“ razloga.

mala-matura-u-rogatici-8

Pošto je gimnazija njeno čvrsto opredjeljenje, upisaće se rogatičku opšteg smjera pri Srednjoškolskom centru „27. januar“. Kako se radi o „vukovcu“ i učeniku generacije za upis neće biti problema.

mala-matura-u-rogatici-5

– Mislim da ginazija najviše pruža kod kasnijeg izbora zanimanja. Šta će to biti rano je govoriti. Ja sam prešla prvu stepenicu školovanja, reče ova vrijedna učenica, koja je ponijela kući pregršt različitih priznanja.

mala-matura-u-rogatici-4