Sport uz Preobraženje Gospodnje u Rogatici [FOTO]

18.08.2017.

sport-preobrazenje-1

KRSTO ŠLJIVIĆ NAJUSPJEŠNIJI BICIKLISTA

ROGATICA – U nizu različitih sportskih takmičenja posvećenih krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem bila je i tradicionalna, četvrta po redu, biciklistička trka. Održana je danas po podne na stazi dužine 3060 metara (tri kruga) koja je dijelom išla asfaltiranim ulicama grada, ali i makadamom na Ptičijaku.

sport-preobrazenje-2

Sa starta j pošlo 9 takmičara, od čega 7 Rogatičana. Iz Sokoca i ove godine došao je prošlogodišnji pobjednik Dragan Nešković, a iz Mokrog Miloš Čolić.

Već poslije prvog kruga ispred svih daleko se odvojio Krsto Šljivić iz Rogatice i najavio novu pobjedu, jer je pobjednik ove trke bio 2014. i treće plasirani 2013. godine. I to se desilo. Šljivić je nastavio istim tempom i kao prvoplasirani na cilj je došao u vremenu od 36:13. Drugo mjesto u vremenu od 41:07 osvojio je Miloš Čolić iz Mokrog i treće Mladen Balčaković iz Rogatice u vremenu od 41:16.

sport-preobrazenje-3

Uz zahvalnice za učešće na trci tri prvoplasirana biciklista dobili su i novčanu nagradu od 150 prvi, 100 drugi i 80 maraka treći.

Interesantno je da prošlogodišnji pobjednik Dragan Nešković nije uopšte došao na cilj, a da je kao četvrti došao doajen rogatičkog biciklizma Zdenko Brusin, koji je na kraju pete decenije života.

sport-preobrazenje-4

Danas su na platou ispred gradskog bioskopa i dijelu Ulice Srpske sloge održana i revijalna takmičenja pod nazivom „Sport za sve“. Na terenima su bile rukometašice, odbojkašice, atletičari, a prvi potez na šahovskoj ploči sa mlađanim i već poznatim šahistom Dejanom Duvnjakom povukao je načelnik opštine Milorad Jagodić.

sport-preobrazenje-5

Istovremeno na terenima Sportsko-rekreacionog centra u toku su posljednji susreti na fudbalskom turniru nada. Pri kraju je i teniski i košarkaški turnir, a večeras je održan i trening u moto-krosu na stazi Ptičijak pred veliku trku koja će se sutra na sam dan krsne slave opštine Preobraženje Gospodnje održati počev od 13,45 časova.

sport-preobrazenje-6

Za trku u Rogatici i okolini vlada veliko interesovanje i očekuje se da će je posmatrati veliki broj gledalaca.

sport-preobrazenje-7