Za Dom zdravlja oprema vrijedna 62.000 KM

09.07.2019.

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i predstavnik Razvojnog programa UN /UNDP/ Saša Slijepčević potpisali su danas ugovor o nabavci opreme vrijedne 62.000 KM za modernizaciju rada višegradskog Doma zdravlja i unapređenje ultrazvučne dijagnostike.

Đurević je zahvalio Vladi Švajcarske i UNDP-u na razumijevanju za ovakav projekat i istakao da je on potreban svim Višegrađanima.

„Riječ je o modernoj opremi koja će biti nabavljena do kraja godine i koja će poboljšati kvalitet usluga u višegradskom Domu zdravlja“, rekao je Đurević.

Direktor Doma zdravlja u Višegradu Snežana Đurović rekla je da je planirana nabavka novog ultrazvučnog aparata, te sonde kojom bi bio rađen ultrazvuk srca, dopler krvnih sudova vrata, abdomena, te ginekološki ultrazvuk.

„Ovaj aparat bi znatno poboljšao rad Doma zdravlja, prije svega radiološke ambulante. Prevencijom bi se sprečavala pojava masovnih nezaraznih bolesti, ali bi rano bila otkrivana sama bolest i na vrijeme započeto liječenje“, navela je Đurovićeva.

Ona je dodala da je ugovorom predviđena nabavka pokretnog defibrilatora koji će se koristiti i u sanitetskom vozilu, te set za reanimaciju, namještaj i kompjuterska oprema.

Nabavka opreme za Dom zdravlja realizuje se u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja koji zajednički realizuju Vlada Švajcarske i UNDP u BiH.