U Prijepolju otvorene pedesete MOSI

04.07.2013.

Otvorene MOSI Prijepolje

INFO – Svečanim defileom oko 2.500 sportista, u Prijepolju su otvorene pedesete MOSI – najveća smotra amaterskog sporta na području Balkana. Na igrama učestvuje sportisti  28 opština iz , Srbije i Crne Gore i Bosne i Hecegovine. Pedesete igre svečano je otvorio Obrad Cvijović – jedan od osnivača igara koje su prvi put odrzane  daleke 1954. godine.

Pozdravljajući prisutne na Gradskom stadionu, na kojem se okupilo oko 5.000 Prijepoljaca i gostiju, Emir Hašimbegović – predsjednik opštine i Organizacionog odbora igara, je, između ostalog je rekao da „ovoliko mladosti i ljepote može se vidjeti samo na Olimpijskim igrama.“

„Mi,  Prijepoljci, trudićemo se da ispunimo sve vaše želje, kako bi ste iz ovog grada ponijeli samo lijepa sjećanja“ – istakao je Hašimbegović obraćajući se sportistima i prisutnim gostima.

Otvaranju igara prisustvovao je i Ivica Dačić – predsjednik Vlade Srbije, koji je istakao da su MOSI nekad bile međurepubličke sportske igre, a danas su međunarodni događaj.

„Dugo je sa naših prostora odlazila ružna slika u svijet. A ove igre su odličan primjer  da se može poslati najljepša slika  tom istom  svijetu“ – istakao je Dačić, poželjevši svim sportistima i gostima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore prijatan boravak u Prijepolju i Srbiji.

Svečano otvaranje MOSI „Prijepolje 2013“ okončano je kulturno-zabavnim programom.

Otvorene MOSI Prijepolje

Prisutni

Pored  Ivice Dačića i Emira Hašimbegovića, svečanom otvaranju igara prisustvovali su i: Rasim Ljajić – potpredsjednik Vlade Srbije, Milorad Veljović – direktor Uprave  policije Srbije, Nenad Popović – potpredsjednik Skupštine Srbije, Vlade Divac – predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, Predrag Peruničić – drzavni sekretar za sport, Dane Korica – predsjednik Sportskog saveza Srbije, Velizar Đelić – bivši ministar u Vladi Srbije, Asmir Kolašinac – aktuelni dvoranski atletski evropski šampion i brojna druga poznata imena iz svijeta sporta, kulture i politike. Svečanom otvaranju je prisustvovala  i većina Načelnika opština učesnica iz Republike Srpske.

Rezultati

Vladana Gavranović donijela Rogatici srebro

Prvog dana takmičenja odigrana je fudbalska utakmica Prijepolje – Čajetina, u kojoj su bili uspješniji domaćini pobijedivši prošlogodišnjeg osvajača zlatne medalje sa 4:0.

Takođe, održano je takmičenje u dvije atletske discipline i to: trka na 800 metara za žene i 1.500 za muškarce. U trci na 800 metara za žene trijumfovala je: Bjelopoljka Slađana Perunović – crnogorska rekorderka ispred Vladane Gavranović iz Rogatice i Lidije Petrović iz Bijelog Polja. Kod muškaraca u trci na 1.500 metara najbolji je bio Predrag Aranđelović iz Užica, drugi je bio Mirko Petrović iz Čajetine, dok je treće mjesto osvojio Nenad Radović iz Novog Pazara.

Bogat kulturno-zabavni program

Da MOSI nisu samo sport i sportski rezultati dokazuju i Prijepoljci, koji su se potrudili da osmisle i prigodan kulturno-zabavni program.

U srijedu veče, na glavnom gradskom trgu, domaćine i njihove goste su zabavljali: Aco Pejović i Dženan Lončarević, u četvrtak će svirati „Beli anđeli“ prijepoljska Rok grupa i „Riblja čorba“, za petak je zakazan koncert Harisa Džinovića, dok će u subotu svirati „Divlje jagode“.

Tokom trajanja igara biće održan Festival sportskog filma, a prve noći igara je prikazan dokumentarni film  „MOSI VIŠE OD IGRE“, autora Branka Stankovića.

Prijem

Na kraju prvog dana igara Emir Hašimbegović – predsjednik Organizacionog odbora MOSI „Prijepolje 2013“ priredio je svečani prijem za brojne goste iz društveno–javnog života iz tri države.

Novinari

Pedesete jubilarne MOSI igre prate brojne ekipe štampanih i elektronskih medija, akreditovano je oko 100 novinara.

Vrijedan gest pažnje organizatora je, što je svim akreditovanim novinarima obezbijeđen besplatan kompletan boravak u Prijepolju tokom igara uz omogućeno korišćenje usluga PRESS centra, kako bi na vrijeme i bez problema njihovi izvještaji stizali na vrijeme.