Osnovan „Andrićev konak“

Mira Andrić - 22. oktobra 2013. 058.ba

Hotel Višegrad

„Andrićev konak“ DOO uzima pod okrilje ugostiteljstvo i turizam u Višegradu

VIŠEGRAD – Većina odbornika SO Višegrad danas su usvojili Odluku o osnivanju privrednog društva „Andrićev konak“ DOO za ugostiteljstvo i turizam.

Za vršioca dušnosti direktora novoformiranog preduzeća imenovan je Marko Božić, diplomirani ekonomista. Za ovakvu Odluku glasalo je 14 odbornika koji čine skupštinsku većinu na čelu sa SDS-om a odbornici SNSD-a koji su imali niz primjedbi na takav prijedlog, nisu željeli učestvovati u glasanju.

U maju ove godine, lokalna skupština je donijela Odluku da opština od preduzeća „Srbinjeputevi“ iz Foče kupi u trajno vlasništvo sedam turističko-trgovinskih objekata i plac površine 350.000 metara kvadratnih. Kupljen je hotel „Višegrad“ pored Sokolovića ćuprije, zatim bivši hotel „Lotika“, motel na Bikavcu, robna kuća, zgrada nekadašnjeg preduzeća „Panos“, salon namještaja i samoposluga u Kozačkoj ulici.

Sva imovina kupljena je za 5,8 miliona maraka a prodavcu će se isplatitit u fiksnih 120 rata u periodu od deset godina.

Opština se za otkup pomenutih objekata kreditno zadužila 5,6 miliona maraka.

Prema ugovoru, tek nakon uplate posljednje marke, opština Višegrad će moći u potpunosti raspolagati ugostiteljskim objektima.

„Na ovaj korak smo se odlučili jer želimo turistima ponuditi objekte sa ukusom i komforom, dostojne onih koji žele odsjesti u Višegradu i ostaviti tu novac. Procjenili smo da nam je to neophodno u vrijeme kada Višegrad postaje sve zanimljivija turistička destinacija, zahvaljujući kulturno istorijskom blagu i prirodnim bogatsvima ove opštine“, pojasnio je načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković.

Objekti i zemljište pripadali su do 2005. godine višegradskim preduzećima „Višegradpromet“ i „Panos“ kada ih je u procesu privatizacije kupio privatnik iz Foče, Gordan Pavlović koji je skoro sav poslovni prostor stavio pod kiriju, kao i hotel „Višegrad“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , , ,