Održana godišnja Skupština Planinarskog društva Sjemeć

26.11.2013.

PD Sjemec Rogatica

Prioriteti izgradnja planinarskog doma i omasovljenje

ROGATICA – Članovi planinarskog društva Sjemeć iz Rogatice održali su godišnju Skupštinu na kojoj je usvojen izuvještaj o radu za protekli period. Izvršene su promjene i dopuna u Statutu kao i reizbornost u Upravnom odboru i izbor novog sekretara te Vijeća časti i Savjeta društva.

Informaciju o radu Upravnog odbora podnio je predsjednik Slobodan Perković, koji je između ostalog istakao da je od obnoviteljske Skupštine koja je održana u martu novi UO imao problema oko preuzimanja nadležnosti od bivšeg predsjednika ali da se ipak uspjelo provesti niz aktivnosti.

Planinari Sjemeća su učestvovali na nekoliko akcija pod poroviteljstvom PSRS, a veliki uspjeh napravili su i takmičari u planinarskoj orijentaciji koji su u ligi RS osvojili visoko drugo mjesto a isti rezultat postigle su i planinarke na MOSI u Prijepolju.

Predočene su i aktivnosti oko izgradnje planinarskog doma na lokaciji stare osnovne škole u Štavanju.

Predsjednik Skupštine društva Miroslav Ćajić upoznao je članove najvećeg organa društva o izmjenama i dopunama Statuta PD Sjemeć koje su jednoglasno usvojene.

Izvršena je i dopuna Upravnog odbora pa su za nove članove imenovani Goran Amović i Ivana Puhalac. Radi sukoba interesa ostavku na mjesto člana UO je podnio Miroslav Ćajić koji je ostao predsjednik Skupštine dok je na mjesto sekretara imenovan Miodrag Rajak umjesto Slaviše Vukašinovića koji će i dalje ostati član UO.

U Vijeće časti izabrani su Davor Vukašinović, Tina Perović i Darko Nerić, dok će Savjet društva sačinjavati stari članovi Vojko Ujić, Zdena Jasikovac i Slaviša Vukašinović.

Na kraju Skupštine donesen je zaključak da u narednih petnaestak dana UO napravi plan rada za narednu 2014. godinu u kojoj će glavni cilj biti usmjeren na izvođenju većeg broja planinarskih, speleoloških i ekoloških akcija na području opštini Rogatica kao i omasovljenje društva.