Dan prije nego u svijetu premijerom filma „Osvetnici 2″ otvoren je 3D u multipleksu „Dolly Bell“

29.04.2015.

3D-u-Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U punoj sali multipleksa „Dolly Bell“ u Andrićgradu, večeras je pretpremijerno prikazano filmsko 3D ostvarenje “Osvetnici 2: Vladavina Ultrona”. Riječ je o epskom nastavku najuspješnijeg filma o superherojima svih vremena, inspirisanog Marvelovim stripom. Obožavaoci Marvelovih stripova koji su prisustvovali 3D projekciji imali su privilegiju pogledati ovaj film dan prije prikazivanja u Holivudu i svijetu.

Svečanoj pretpremijeri, kao i prvom 3D prikazu filma u multupleksu “Dolly Bell” pristvovao je idejni tvorac grada od kamena, proslavljeni režiser Emir Kusturica.

3D-u-Andricgradu 2

Ideja 3D revolucije u Andrićgradu, čiji je inicijator sam Emir Kusturica, jeste način da ljubitelji filma dobiju mogućnost praćenja najnovijih trendova i idu u korak sa svim evropskim i svjetskim kulturnim centrima. To je novi način gledanja filma, film uvlači gledaoca u sebe i približava ga priči, sa ciljem oživljavanja i unapređivanja kinematografije kao domena kulture.

Jedan od ključnih razloga 3D revolucije u Andrićgradu jeste i taj, da se danas, kada se generalno ne pridaje potrebna pažnja bioskopima, kada neki drugi aspekti potiskuju ljubav prema filmu i mizuci, publika ponovo vrati u bioskope i uziva u onome sto je tehnologija omogućila, a Emir Kusturica donio na ove prostore.

Ovim činom, Andrićgrad je dobio jedan od najbolje opremljenih bioskopa na prostorima Repubilke Srpske i Srbije.