Promoteri turizma u Višegradu

22.10.2015.

Promo materijal - Turistička organizacija Višegrad

VIŠEGRAD – Višegrad je posjetila grupa tur operatera iz Belgije, Holandije i Francuske zajedno sa novinarima iz pomenutih zemalja.

Razlog njihove posjete je izrada turističkih članka za turističke magazine.

„Cilj ove posjete je da se turističkim agencijama omogući bolji uvid u potencijale i smještajne kapacitete sa kojima ova opština raspolaže“, kazala je direktorica TO Višegrada Olivera Todorović.

Kristina Soldan je predstavnica agencije BIG EUROPE (jurop) iz Belgije i ističe kako je ovo prava prilika da se dobro sagledaju svi aranžmani koji se mogu ponuditi svojim klijentima u sklopu turističkih tura za Jugoistočnu Evropu.

Dzonatan Endrju je foto reporter iz Holandije. Razlog njegove posjete našoj zemlji, pa između ostalog i Višegradu je izrada najbolje fotografije za turističko predstavništvo u Nizozemskoj.

„Istorijski most na Drini sam fotografisao više puta. I ribari su bili na usluzi tako da smtram da će jedna od ovih fotografija ući u uži izbor za promociju turiozma u BIH“, kazao je Endrju impresioniran ljepotom stare kamene ćuprije.

Debora Van Boterdal je mlada francuska novinarka. Došla je u RS i Bosnu i ne znajući da će se naći na jednom pravom turističkom putovanju, gdje se susrela sa brojnim kulturno istorisjkim spomenicima, zatim netaknutom prirodom i avanturističkim potencijalima. Ona kaže da će Višegrad i RS- BIH u svom magazinu predstaviti u najoriginalnijem izdanju, što bi trebalo privući mnoge tiruste iz njene zemlje.

U kompleksu Andrićgrada, promoteri turizma su posjetili brojne ugostiteljske objekte, vinariju, restoran nacionalne kuhinje, zatim Andrićev Institut, bioskop, knjižaru, hram cara Lazara i ostale sadržaje koje će originalnim fotografijama najbolje približiti svojim sunarodnicima u zemljama iz koje dolaze.

Obilazak turističkih potencijala Srpske, stranim tur operaterima organizovala je TO RS.

RTRS - Mira Andrić