Magdaleni Racković iz Rogatice uručena književna nagrada Društva „Sveti Sava“

Jovica Vasović - 27. јануара 2017. 058.ba

sveti_sava2-1-610x549

ROGATICA – Učenica Srednjoškolskog centra „27. januar“ Magdalena Racković osvojila je treću nagradu na Svetosavskom književnom konkursu za učenike osnovnih i srednjih škola Srbije, Republike Srpske i dijaspore, koju dodjeljuje Društvo „Sveti Sava“ iz Beograda.

Magdalena je učenica trećeg razreda rogatičke Gimnazije. Članica je literarne i dramsko-recitatorske sekcije i još od osnovne škole gaji ljubav prema književnoj umjetnosti. Smatra da su pravoslavlje i porodica u neraskidivoj vezi, te navodi da je u tome pronašla inspiraciju za temu konkursa.

Društvo „Sveti Sava“ osnovano je 1886. godine i najstarije je aktivno građansko društvo kod Srba. Bavi se kulturnim, prosvjetnim i humanitarnim radom s ciljem njegovanja svetosavske tradicije, kao i kulta Svetog Save u srpskom narodu. Svetosavski književni konkurs i ove godine organizovan je u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: