Konkurs za studentske stipendije

SRNA - Jovana Borovčanin - 05. januara 2017. 058.ba

Stipendije

VIŠEGRAD – Opština Višegrad objavila je poziv za dodjelu stipendija za studente prvog ciklusa studija za školsku 2016/2017. godinu.

U konkursu je navedeno da će biti dodijeljene 44 stipendije redovnim studentima koji su upisali osnovne studije u visokoškolskim ustanovama u skladu sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju.

Rang-lista studenata za dodjelu stipendija biće utvrđena bodovanjem prosječnog uspjeha u toku prethodnog školovanja, upisane godine studija, socijalno-ekonomskog statusa, boračko-invalidskog statusa i dodatnih kriterijuma.

Studenti koji ispune propisane kriterijume i potpišu ugovore o stipendiranju sa opštinom, dobijaće 10 mjesečnih stipendija u iznosu od 120 KM.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 26. januar.

Opština Višegrad izdvaja znatna sredstva za stipendiranje studenata, te za stimulisanje najboljih učenika i đaka koji osvajaju nagrade na nekim takmičenjima u Srpskoj i regiji.

KONKURS (PDF)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: