Obilježena 25-godišnjica Kriznog štaba u Rogatici

10.04.2017.

krizni-stab-u-rogatici-2

ROGATICA – U Rogatici je danas, 10. aprila, održan jedan zanimljiv skup kojim je vraćeno sjećanje na 8. april 1992. godine, kada je formiran Krizni štab Srpske opštine Rogatica.

Inicijator i domaćin skupa, koji je održan u bijeloj sali motela „Park“, bio je Milorad Sokolović, tadašnji predsjednik ovog organa kao produžene ruke SDS RS kao pokretača otpora u cilju zaštite srpskog naroda nakon što se nad njim ponovo kao u Prvom i Drugom svjetskom ratu bio nadvio crni oblak sa prijetnjom na potpuno uništenje.

O tome i rezultatima dvo i po mjesečnog djelova Kriznog štaba koji je brojao 22 člana, govorio je njegov predsjednik Milorad Sokolović.

krizni-stab-u-rogatici-1

On je podsjetio da je zaslugom i ovog organa kao civilne komponente odbrane srpskog naroda na području opštine opravdano povjerenje kroz činjenicu da se pametnim i odgovornim radom i posebno zajedništvom uspjelo odbraniti i čak pobijediti znatno brojniji protivnik i nije se desilo ono što su doživjeli stanovnici nekih susjednih opština.

– Ono gdje se palo na ispitu, naglasio je Sokolović, jeste činjenica da su zakazali povjerenici za privredu koji su umjesto da sačuvaju povjerena preduzeća i imovinu i sami doprinijeli da se ona nemilosrdno opljačka i uništi, pa danas imamo tužnu sliku stanja u toj oblasti u kojoj upravo ovih dana „sahranjujemo“ posljednja državna preduzeća stečajevima koji direktno vode u likvidaciju, za što bi birani povjerenici trebalo da se stide i dobiju debele kazne.

Današnjoj prozivci Kriznog štaba prisustvivalo je 9 članova. U ratu je poginuo Veljko Bojović, a poslije rata umrli Dušan Planojević, Miodrag Ivanović i sekretar Mile Čarkić, kojim je minutom ćutanja odata dužna počast.