Humanitarni broj za Helenu Gavran ostaje aktivan

Radio Foča - 04. novembra 2019. 058.ba

FOČA – Humanitarni broj 1416 koji je u Mtel-u otvoren za Helenu Gavran ostaće aktivan do kraja novembra, potvrđeno je u Crvenom krstu u Foči, koji je pokretač akcije.

Naime, početkom oktobra kada je Mtel-u upućena molba za otvaranje humanitarnog broja, Heleni je za liječenje bilo neophodno više od 150.000 evra. Na dan kada je broj aktiviran novac je skupljen i porodica je to saopštila Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, koji je o tome obavijestio Mtel, te je postignut dogovor da broj ostane aktivan do kraja novembra, kao što je i navedeno u ugovoru.

„Predračun za Helenino liječenje na klinici „Gustavo Rosi“ u Parizu je 546.000 evra, što ne garantuje da konačni račun za njeno liječenje neće biti veći, zbog eventualnih zdravstvenih komplikacija i dodatnih lijekova i pretraga“, rekli su iz porodice Gavran.

Kako su dodali iz porodice, u slučaju da konačni račun iz Pariza bude 546.000 evra koliko je skupljeno, novac od prikupljenih poziva u Mtel mreži Helenina porodica proslijediće nekom drugom djetetu sa područja Republike Srpske, kome je ta pomoć potrebna.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.