Do titule kolektivnom igrom i velikim zalaganjem

20.11.2021.

Nakon jesenjeg uspjeha rogatičkih rukometašica

ROGATICA – Ako se, poslije nekoliko godina pauze, na kraju ove u Rogatici budu proglašavali najbolji u sportru opštine, među klubovima u najuži krug će bez velike konkurencije ući ženski rukometni klub „Rogatica“. S razlogom jer je u grad i opštinu donio titulu jesenjeg šampiona Prve m:tel lige Republike Srpske sa osvojenih 9 bodova iz pet odigranih utakmica sa 166 datih i upola manje (84) primljena gola.

To je, reče predsjednik kluba Dragan Bandić, plod petogodišnjeg strpljivog i marljivog rada uprave i stručnog rukovodstva, koja je na čisto amaterskoj osnovi ugrađujući kamenčić po kamenčić i otimajući jednu po jednu djevojčicu od ulice, mobilnih telefona i drugog što sve više mami mlade, stvarajući tim za rogatičke prilike velika djela. Trudili smo se, uz maksimalnu racionalizaciju, da u organizacionom pogledu brinemo i da ništa ne fali što bi moglo uticati na rezultat na parketu.

Zato, i ovoga puta, naglašava on, ne bih, iz reda naših malenih, ni jednu djevojčicu posebno izdvajao, ali ipak moram da kažem da je najbolji strijelac bila Snježana Vitomir sa 34 postignuta gola. Pratile su je sestre Delić –Tijana sa 28 i Anđela sa 20 golova.

Sezonu, a i rezultate posljednjih godina, iznijelo je 15-tak djevojčica uglavnom učenica starijih razreda ovdašnje osnovne škole i Srednjoškolskog centra i što je posebno značajno, sve su to naša, rogatička, djeca i omladina. Već dugo ne pojačavamo se sa strane i hvala Bogu neće nam „strankinje“ još dugo trebati, jer u omladinskom pogonu imamo skoro 20 djevojčica koje marljivo rade na treninzima i neke već ozbiljno kucaju na vrata prvog tima. Ona su im širom otvorena i čekamo ih raširenih ruku.

Inače, kazuje Velibor Đurić, još jedan rukometaški entuzijasta, ženski rukometni klub formiran je 1998. Sa promjenljivim uspjehom takmičio se u Prvoj ligi Srpske, a u sezoni 2014/2015. bio je član Premijer lige BiH. Nije se proslavio i brzo se vratio tamo gdje mu je, na osnovu matrijalnih i kadrovskih mogućnosti, i mjesto – Prva liga Srpske, u kojoj evo dogurasmo do jesenjeg šampiona.

Tu ćemo, nadamo se, ostati i na kraju prvenstva, jer smo zahvaljujući podršci opštine i sponzora, uglavnom van Rogatice, stvorili uslove da se ravnopravno možemo nositi sa našim konkurentima pa i znatno jačih sredina kakav je Radnik iz Bijeljine, Borac 2 i druge ekipe koje imju neuporedivo bolje uslove za rad od naših djevojaka.

Koliko je ekipa Rogatice za koju su igrale Soka Cvijetić, Dragana Radović, Snježana Vitomir, Tijana i Anđela Delić, Biljana Rakić-Šember, Jovana Sokolović, Marija Šarenac, Magdalena Komlenović, Anđela Knežević, Vasilija Gluhović i Jovana Hršum, bile superiorne u jesenjem dijelu prvenstva pokazuju rezultati. Borac 2 na svom terenu pobijedile su sa 26:20, Derventu u gostima sa 17:26, Borja u Tesliću sa 16:49, Laktaše kod kuće u Rogatici sa 47:13, a „kockajući“ se sa već dobijenom utakmicom bod su izgubile od Radnika 18:18, ali im je to ipak bilo dovoljno, radi dobre gol razlike, da jesen okončaju kao šampioni.