Počinje naplata parkinga u užem centru Foče

07.07.2022.

FOČA – U užem centru Foče od četvrtka, 14. jula, počinje naplata parkinga na javnim parkiralištima u dvije zone naplate, saopšteno je iz preduzeća „Izvor“, koje je zaduženo za naplatu.

U prvoj zoni, u dijelu Ulice kralja Petra, Šantićevoj, Njegoševoj i 9. maja, sat parkiranja koštaće jednu KM, dok će cijena dnevne karte biti pet KM.

Drugom zonom naplate obuhvaćena su parking mjesta od restorana „Mladica“ do Akva parka „Ušće“, iza Apoteke „Foča“, te od konobe „Zlatna dunja“ do parkirališta iza zgrade Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“. U ovoj zoni vozači će kartu po satu parkiranja plaćati 0.50 KM, odnosno dnevno 3.00 KM.

Kako se navodi u saopštenju, parking će se naplaćivati radnim danima u vremenu od 7.00 do 21.00 čas i subotom od 7.00 do 16.00 časova, dok se nedjeljom i u dane republičkih praznika neće naplaćivati.

Iz preduzeća „Izvor“ pozvali su stanare stambenih zgrada, pravna lica i zaposlene da im se obrate sa zahtjevom za izdavanje povlaštenih ili besplatnih mjesečnih ili godišnjih karata, predviđenih za sve koji žive ili rade u zonama naplate parkinga.

Dodatne informacije moguće je dobiti u prostorijama preduzeća „Izvor“ ili putem broja telefona 058/971-731.

Odluku o naplati parkinga na javnim parkiralištima u užem centru grada donijela je Skupština opštine Foča krajem aprila.